• Μπουμπουλίνας 5, Άγιος Δημήτριος

  • info@xrimatoasfalistiki.gr

  • 210 971 9023

Μ. Τάτσης: Παραγωγική «έκρηξη» για την Εθνική Ασφαλιστική

Στα κερδοφόρα αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής και τη θεματική αύξηση στα παραγωγικά δίκτυα αναφέρεται ο Μιχάλης Τάτσης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως εξηγεί το εταιρικό δίκτυο κατέγραψε ασφάλιστρα που κινήθηκαν στο +11% και το ανεξάρτητο στο +10%, ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ενσωμάτωσε στην ομάδα της επιπλέον 150 νέους συνεργάτες. Ο κ. Τάτσης επισημαίνει ότι είναι καθοριστική για την πορεία της κάθε εταιρείας η συνεχής εξέλιξη και ανανέωσή της πολυεπίπεδα –όπως μέσα από τεχνολογικά εργαλεία, από τους ανθρώπους της και τα προϊόντα που παρέχει.

Ποια είναι τα παραγωγικά αποτελέσματα εννεαμήνου στο agency και στο πρακτορειακό δίκτυο; Ποια είναι η εκτίμησή σας για τα οικονομικά μεγέθη της Εθνικής το 2019;

Πριν από λίγες μέρες με δελτίο τύπου η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε τα στοιχεία του εννεαμήνου 2019, όπου φαινόταν ξεκάθαρα η εντυπωσιακή αύξηση σε όλους τους δείκτες.

Συγκεκριμένα τα παραγωγικά αποτελέσματα του συνόλου της Εταιρείας ανέρχονταν στα €578,4 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε €59,2 εκατ., μη υπολογίζοντας το κόστος της εθελούσιας εξόδου προσωπικού.

Σήμερα με κλείσιμο δεκαμήνου, παρατηρούμε ότι η θεαματική αύξηση συνεχίζεται και στα δύο παραγωγικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα το Εταιρικό Δίκτυο της Εταιρείας, εμφανίζει αύξηση σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε ποσοστό 11% και καθώς τελείωσε και ο Νοέμβριος η τάση είναι ανοδική και αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Αντίστοιχα το Δίκτυο Μεσιτών-Πρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζει αύξηση στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα δεκαμήνου σε ποσοστό περίπου 10% με εξίσου ανοδική τάση για τον Νοέμβριο.

Η προσωπική μου εκτίμηση με βάση τα έως σήμερα στοιχεία, είναι πως στο τέλος του έτους τα παραγωγικά αποτελέσματα της Εταιρείας θα είναι υψηλά και θα παρουσιάσει μεγαλύτερη κερδοφορία. Όλα τα δίκτυα, σε σχέση με πέρυσι εμφανίζουν έντονη παραγωγική δραστηριότητα, σε όλους τους Κλάδους της Εταιρείας, με πρωταγωνιστές τα προϊόντα Κλάδου Ζωής, και Ομαδικών και ακολουθούν τα προϊόντα των Γενικών Κλάδων Ασφάλισης. Οι αλλαγές στον κανονισμό Πωλήσεων και στην Εμπορική Πολιτική της Εταιρείας συνετέλεσαν σε αυτή την παραγωγική έκρηξη.

Μιχάλης Τάτσης

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε καθεστώς «πώλησης». Αυτό πώς έχει επηρεάσει την ψυχολογία και τις επιδόσεις του δικτύου πωλήσεων;

Πράγματι η Εθνική Ασφαλιστική τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το γεγονός αυτό επηρέασε κάπως την ψυχολογία, όχι μόνο των Δικτύων Πωλήσεων, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων. Αυτό το γεγονός όμως δεν είχε διάρκεια, καθώς τα παραγωγικά αποτελέσματα αναδεικνύουν τη δύναμη των δικτύων πωλήσεων και του διοικητικού προσωπικού. Ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας της Εταιρείας τα 128 χρόνια λειτουργίας της, εκτός από τη σιγουριά που αποπνέει το όνομά της, είναι το τρίπτυχο: Δίκτυα – Διοικητικό Προσωπικό – Διοίκηση. Με απόλυτο συντονισμό όλων των μερών, εργατικότητα και φιλότιμο αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις αλλαγές τόσο της ασφαλιστικής αγοράς, όσο και των αναγκών των πελατών μας. Στο φετινό συνέδριο της Εταιρείας με τίτλο «Στο Ρυθμό της Εθνικής Ασφαλιστικής» ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε ότι η προσήλωση στους στόχους, η ισχυρή θέληση και συνεχής δράση των ανθρώπων της, συντελούν στη διατήρηση της Εταιρείας στις πρώτες θέσεις της αγοράς, με μεγάλη επιτυχία. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει! Μετά το Συνέδριο, η Εταιρεία λειτούργησε με ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία, με εξωστρέφεια και παρά το όποιο κλίμα δημιουργείται, τα θεαματικά αποτελέσματα ήρθαν και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Το Agency βασίζεται στη συνεχόμενη στρατολόγηση νέων συνεργατών. Πόσους νέους συνεργάτες είχατε το 2018 και ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέγουν την Εταιρεία σας για να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα;

Υπάρχει ένα moto στο χώρο μας, «ό,τι δεν ανανεώνεται, συρρικνώνεται». Στην Εταιρεία μας έχουμε ως βασικό έργο τη στελέχωση του παραγωγικού Δικτύου μας, με νέους Συνεργάτες. Η ομαδικότητα, η συστηματική εργασία και η αλληλοϋποστήριξη που διακατέχουν το σύνολο των γραφείων πωλήσεων του Agency είναι τα βασικά συστατικά για την προσέλκυση νέων συνεργατών. Το 2018 και μόνο στο Εταιρικό Δίκτυο οι νέοι συνεργάτες ήταν 215. Η άμεση και σίγουρη επαγγελματική επιτυχία που έχει ο νέος συνεργάτης την Εθνικής Ασφαλιστικής είναι πιστεύω ένας από τους λόγους της επιλογής του.

Η επαγγελματική επιτυχία έρχεται μέσα από τη στήριξη και την εκπαίδευση.

Με χρήσιμα «εργαλεία» και παροχές μέσα από τον ανανεωμένο Κανονισμό Πωλήσεων του Agency, και την τεχνολογία για σύμμαχο, η Ε.Α. στηρίζει έμπρακτα τους νέους συνεργάτες, τους παρακινεί διαρκώς και κυρίως τους επιβραβεύει.

Με επαναλαμβανόμενα σεμινάρια στα προϊόντα κάθε κλάδου της Εταιρείας, των τεχνικών τους χαρακτηριστικών και των παροχών, που διοργανώνει η Ε.Α. έχοντας ως εισηγητές ικανότατα και κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη της, αλλά και με σεμινάρια που διοργανώνονται σε συνεργασία με μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως η LIMRA και το Ε.Ι.Α.Σ. παρέχουμε τόσο στους νέους ασφαλιστικούς συμβούλους όσο και στους έμπειρους πια συνεργάτες μας, συνεχή εκπαίδευση με στόχο υγιείς επαγγελματικές πρακτικές, τεκμηριωμένη γνώση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που ενισχύουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των πωλήσεων και συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

Εθνική Ασφαλιστική

Ετοιμάζετε νέα προϊόντα στου κλάδους Υγείας & Σύνταξης; Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Η Εθνική Ασφαλιστική εξελίσσει τα προϊόντα της σε όλους τους Κλάδους, όπου κρίνει απαραίτητο και παράλληλα δημιουργεί νέα σύγχρονα, καινοτόμα προϊόντα με γνώμονα πάντα την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, ανάγκες που κάθε χρόνο μεταβάλλονται. Το 2019 δημιουργήσαμε τη νέα γενιά προϊόντων Κλάδου Πυρός «Full Home» με μοναδικές παροχές και καλύψεις. Τον Νοέμβριο προχωρήσαμε στην έκδοση νέων αποταμιευτικών προγραμμάτων «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ» και «ΕΘΝΙΚΗ & ΠΑΙΔΙ». Επίσης σχεδιάζουμε για τις αρχές του 2020 νέο προϊόν Unit Linked. Η Ε.Α. διατηρεί ικανοποιητικό δείκτη ζημιών στα Νοσοκομειακά προϊόντα αλλά και στον Κλάδο Αυτοκινήτων.

Αυτό μας δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην τιμολόγηση των προϊόντων μας προς όφελος των καταναλωτών και το σημαντικό, αυξάνει το κερδοφόρο αποτέλεσμα. Επομένως μπορούμε και πετυχαίνουμε τη θεμελιώδη Αρχή: Ευχαριστημένος Πελάτης – Ευχαριστημένος Συνεργάτης – υγιής και κερδοφόρα Εταιρεία.

Έχετε επενδύσει σε ψηφιακά εργαλεία για τους συνεργάτες σας; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

Η Εταιρεία μας επενδύει ένα σημαντικό ποσό το επόμενο χρονικό διάστημα, σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό και μηχανογραφικό μετασχηματισμό. Δημιουργεί νέες τάσεις στη διαχείριση του κινδύνου. Δημιουργεί νέες μηχανογραφικές εφαρμογές για τους συνεργάτες, ώστε να δίνουν άμεσες και σωστές λύσεις στους πελάτες τους. Δημιουργούμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε ο συνεργάτης μας να είναι χρήσιμος σε κάθε ασφαλισμένο μας.

Ο ασφαλιστικό Κλάδος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη θεαματική ανάπτυξη καθώς το νέο Εποπτικό και Νομοθετικό περιβάλλον, δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης των ασφαλιστικών Εταιρειών. Είμαι βέβαιος ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση πλέον της Ασφαλιστικής Αγοράς τον οποίο όλοι περιμένουμε.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Δεκέμβριος 2019

Leave a Reply